×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Tirsdag d. 29. oktober 2019, kl. 17:30


Foredrag ved Pastor Niels Grymer

Tirsdag den 29. oktober kl. 17.30 i Holy Trinity Church, 2-4 Rue du Général Ferrié, 06400 Cannes

Efter foredraget serveres et let måltid. Pris: 20 Euro (NB: trykfejl i Kirkenyt 2013)
Tilmelding senest den 25. oktober på e-mail til pasteur@eglisedanoise.org

Mens Søren Kierkegaard levede, var han ude af takt med sin samtid. Det, han havde at sige, var anderledes end de gængse meninger og holdninger i tiden. Anderledes væsentligt. Sådan er det fortsat. Som den, der ikke marcherer i takt med tidens meningsdannere, har han noget vigtigt at sige os om, hvad det er at være menneske, og hvad det er at være et kristent menneske.

Med skarp pen og ofte med humor afslører han vore overfladiske forestillinger om, hvad det gode liv er, eller om, hvad kærlighed er. Det moderne menneskes splittethed kendte han: splittetheden mellem de roller, man spiller, og den, man er indadtil, mellem selvovervurdering og selvundervurdering, mellem angst og længsel efter harmoni, mellem tvivl og tro.

Fra ende til anden henvender hans forfatterskab sig til den enkelte: at den enkelte må sige Ja til at være sig selv, dette ene konkrete menneske, ansvarlig over for sig selv, over for andre og over for den magt, som Kierkegaard kalder styrelsen, evigheden, guden, Gud.

Mange vil sige, at Kierkegaard er svær at læse. De har ganske ret. At læse ham kræver tålmodighed. Men det er umagen værd, for han har så meget at sige, som kan hjælpe os med at leve det liv, der er vores, ikke halvt og dorsk, men helt og fuldt, med glæde og med lidenskab.

Foredraget vil forsøge at åbne døren ind til Kierkegaards univers. Hvem var han? Hvad ville han? Og hvorfor er han fortsat værd at beskæftige sig med?

Sted Holy Trinity Church, 2-4 Rue du Général Ferrié, 06400 Cannes