Udgivet tor d. 25. mar 2021, kl. 18:37

Tværtimod! For der bliver alligevel dansk påskegudstjeneste - Påskedag den 4.april i Beaulieu-sur-Mer kl. 11.45.

Optakten hertil har ikke været så køn. Egentlig er det jo kønt med enighed, og vi - formand og præst - var helt enige om, hvordan reglerne for nedlukning af Alpes-Maritimes skulle forstås! Og enige om, at vi så måtte tage den triste beslutning at aflyse påskens gudstjenester. Der var bare lige det, at vi altså i enighed forstod reglerne forkert. Så vi lægger os fladt ned og beklager. Men hovedsagen er jo, at det ender godt - og det gør det!

Så det skulle være ganske vist: de senest udstukne regler for gudstjenestefejring siger, at enhver, der bor i Alpes-Maritimes, må deltage i gudstjenesten i Beaulieu-sur-Mer påskedag, uanset hvor kort eller langt, I har til kirken. Og tilmed må jer, der bor i et tilstødende departement, Var eller Alpes-de-Haute-Provence, også køre til gudstjeneste påskedag, HVIS I altså har under 30 km til grænsen ind til Alpes-Maritimes. Forvirret? Ja, det blev vi - formand og præst - jo også forleden dag.

Der bliver naturligvis taget alle de nødvendige forholdsregler ved gudstjenesten med håndsprit, masker og afstand. Desværre betyder det, at vi ikke må holde kirkesnack bagefter. Men på en påskedag er det vigtigste også at høre opstandelsesbudskabet og få lov at synge med på "Krist stod op af døde" og fornemme, at livet folder sig ud, bedst som det hele kan se håbløst ud.

Egentlig skulle der jo også have været gudstjeneste nu på søndag, palmesøndag. Men det har ikke været muligt med så kort varsel at etablere den, så jeg håber, at rigtigt mange har lyst til at komme og tage del i festen i Beaulieu-sur-Mer påskedag!

På hjerteligt gensyn

Karin Skovbjerg Jensen

Kategorier Aktuelt